Skip to main content

Defineix-te: CREATIVA

Avui vull parlar una mica de mi. Per què? Perquè per confiar amb una persona perquè lideri la comunicació d'una empresa és vital saber qui és.

Quan em pregunten quina és la competència més necessària per exercir el lideratge sabeu què els hi dic? La creativitat.

Ser creatiu no és imaginar sense embuts, ni tampoc ho és el fet d'aportar idees a la babalà. Per a mi ser creatiu és tenir un microtalent capaç de combinar idees i transformar-les en valor per qui les necessita. Son persones curioses i exploradores, que s'expressen amb passió. Si llegiu el meu CV podreu veure que he intentat farcir la meva vida de moments creatius que m'han permès arribar a on sóc avui.

Recentment l'Associació de Directors de Comunicació ha celebrat els seus 30 anys. Per a commemorar-ho ha elaborat un magnífic fulletó amb els 10 principals rols d'un Director de Comunicació. Un d'ells és la creativitat i per això m'agradaria explicar-vos 8 de les 10 vinyetes des de la meva perspectiva:

  1. Què és això de la comunicació? Així eren els meus inicis a la professió. Poca gent sabia exactament a què em dedicava i ara, gratificantment, no hi ha empresa que no pugui viure sense una persona responsable de la comunicació.
  2. Som els portaveus i la imatge de l'empresa. Som qui expliquem el relat, qui narrem històries perquè captivin. Som aquells que assessorem a com s'ha de posar un logo a una pancarta, però també som aquells que enviem un mailing al client explicant-li les últimes novetats. 
  3. Som els que connectem amb el món exterior. L'equip comercial focalitza els seus esforços a parlar amb els clients, però la comunicació focalitza els seus esforços a comunicar-se amb tots els públics sense excepció. Som el canalitzador de l'empresa amb tots els agents externs.
  4. Som els que posem focus a la consciència social, a l'ètica i al medi ambient. En aquest àmbit es podria parlar del Director de Felicitat (que recentment se'n comença a parlar) però som els que donem el focus directiu des d'una perspectiva de l'aura que s'hi respira, d'allò que marxa de l'estricament àmbit productiu.
  5. Som els que construïm confiança i compromís. La rellevant tasca de la comunicació interna per a generar aquest Great place to work dins les companyies.
  6. Som els que connectem amb el món digital. No hi ha dubte!! Les xarxes socials han revolucionat la forma com ens relacionem i els directors de comunicació en som els responsables.
  7. Som els que vetllem per una influència positiva. Treballant aquest estatus cap a les institucions, cap a les esferes patronals i associacionistes. A totes les entitats empresarials que s'hi vinculen.
  8. Som els màxims creatius. Som els que creem històries, investiguem i creem continguts. Ens agrada emprendre, fer volar la imaginació amb consciència del que som i volem explicar que som.

El món de la comunicació té un recorregut exponencial. No en tinc cap dubte ja que la importància de la comunicació a les organitzacions no ha parat de créixer en els darrers anys. Cada vegada assumim més responsabilitats i tot plegat ens cal aconseguir que aquesta tasca CREATIVA esdevingui una pota estratègica en la presa de decisions de les empreses.